Junnulätkässä vilkas syyskausi takana
Julkaistu: 20.12.2022 20.06

Junnulätkässä vilkas syyskausi takana

Warkauden Lehti 20.12.2022 / Rauno Ylönen

Warkis-junioreiden omat joukkueet (U9-U11 -ikäluokat) sekä yhteisjoukkueet ikäluokissa U12-U19 pelasivat syyskauden aikana yhteensä 111 sarjaottelua. Sarjojen kotiotteluista 40 pelattiin Varkaudessa ja loput lähipaikkakunnilla Leppävirralla, Pieksämäellä ja Suonenjoella.

Kevätkaudella Jääkiekkoliiton Savo-Karjalan ja Kymi-Saimaan alueilla toteutetaan sarjauudistus pilottihankkeena, jossa ovat mukana ikäluokat U15-U13. Pilotointi tarkoittaa sitä, että kevätkaudella alkavissa sarjoissa U15 joukkueista osa pelaa samassa sarjassa U14 -joukkueiden kanssa ja samoin osa U14 -joukkueista pelaa yhdessä nuorepien eli U13 -joukkueiden kanssa. Warkiksessa tämä merkitsee puheenjohtaja Marko Luostarisen mukaan sitä, että U14AAA ja AA sekä U13AAA joukkueet saavat uusia vastustajia kevätkaudelle.

Nähdäänpä kevätpuolella myös seuran sisäinen sarjaottelu, kun U14AA ja U13AAA pelaavat samassa lohkossa. Sarjauudistuksen ja pilottikokeilun tarkoituksena on tutkia sitä, voivatko kahden ikäluokan juniorit pelata samassa sarjassa tulevaisuudessa, jotta pienimmillä paikkakunnillakin pystyttäisiin pitämään joukkueet kauemmin kasassa sekä vähentää lyhentyvien pelimatkojen kautta kustannuksia.

– Tavallaan kyse on paluusta vanhoihin aikoihin, jolloin silloiset A-juniorit koostuivat kahden ikäluokan pelaajista kuten B-, C- ja D-junioritkin, Luostarinen muistuttaa.

Warkiksen U19 -joukkue jatkaa joulutauon jälkeen pelejään Suomi-sarjassa. OMADESIGN

Junioreiden sarjat jatkuvat Warkiksen osalta jo 7. tammikuuta jolloin U19 -yhteisjoukkue avaa Suomi-sarjan isännöimällä Helsingin IFK:ta Suonenjoella. U19 -joukkue pelaa Suomi-sarjassa SuKiKan nimellä, mutta joukkueessa on pelaajia SuKiKan lisäksi Warkiksesta ja LeKi-75:sta. U19 yhteisjoukkue pelasi syksyn Suomi-sarjan karsintasarjaa edellisen kauden hopeamitalin siivittämänä. Joukkueen lohkossa lähin vastustaja oli Lahden Pelicans ja muut joukkueet KJT Haukat, Vuosaaren Viikingit, Kotkan Titaanit ja Kiekko-Vantaa Itä. Joukkue pelasi alkusarjan 17 ottelua voittaen niistä 11. Joukkue sijoittui lohkon kakkoseksi Pelicansin jälkeen ja selvitti tiensä kevään Suomi-sarjaan, jossa vastustajia ovat HIFK:n lisäksi FoPS, HaKi, K-Espoo/EPS, KJT Haukat, Pelicans ja Vuosaaren Viikingit. Kevätkaudelle Toni Kinnusen ja Herkko Korhosen valmentama joukkue nuorentuu entisestään, kun kaksi pelaajaa siirtyy armeijan harmaisiin.

Warkiksen nuorempien junioreiden sarjat jatkuvat 14-15. tammikuuta ja sarjat jatkuvat kaikissa ikäluokissa maaliskuun loppuun saakka.

Sarjatoiminnan lisäksi syyskaudella Warkiksessa toteutettu luistelukoulu ja leijonakiekkokoulu jatkuvat myös kevätkaudella aina maaliskuun loppuun saakka.

Warkiksen nuorin sarjoihin osallistuva joukkue U9 on pelanut syksyn aikana jo useamman sarjaturnauksen. Joukkueessa on mukana 16 junioria ja harjoituksia on kahdesti viikossa.

U11 -joukkue lähti syksyyn uusista asetelmista, kun edessä oli Leijonaliigan jälkeen siirtyminen ison kentän peleihin ja sarjaturnauksia on ollut joka toinen viikonloppu lokakuusta alkaen. Vastuukoutsi Jan Elfvengrenin valmentamassa joukkueessa on mukana vajaat 20 junioria.

U12 -joukkue on muodostettu yhdessä LeKi-75:n ja PiPSin kanssa ja joukkueella on ollut tiivis syysohjelma. Sarjapelien lisäksi joukkue on pelannut muutamia pelitällejä. Tuloksellisesti on saatu sekä hunajaa että sopivia oppimiskokemuksia. Joulutauon jälkeen on edessä yksi kauden kohokohdista, kun joukkue pelaa itse järjestetyssä Pro-tot cupissa loppiaisena Varkaudessa ja Leppävirralla.

U13 -joukkue pelaa Sawo Unitedin nimellä ja Mikko Skinnarin valmentaman joukkueen kokoonpano muodostuu Warkiksen, LeKi-75, PiPSin ja SuKiKan pelaajista. Apuvalmentajina toimivat Tomi Kainulainen, Marko Luostarinen ja Jussi Männikkö. AAA -joukkue pelasi syksyn sarjassa kuudenneksi saavuttamalla 14 ottelusta kuusi voittoa, kaksi tasapeliä ja kuusi tappiota. AA -joukkue sijoittui syksyn sarjassa hienolla loppukirillä neljänneksi Kymi-Saimaan lohkossa. Suonenjoen pelaajista koostuva toinen AA joukkue sijoittui Savo-Karjalan AA lohkossa myös neljänneksi. Kevätkaudella AAA joukkue pelaa samassa sarjassa Savo-Karjalan alueen U13AAA ja U14AA -joukkueiden kanssa. AA joukkueet ovat keväällä molemmat Savo-Karjalan U13AA -lohkossa. U13 lähtee kahdella peliryhmällä joulun välipäivien turnaukseen Vantaalle, jossa vastaan tulee isäntäjoukkue Kiekko-Vantaa, TPS, K-Espoo ja Karhu-Kissat.

Mikko Lackmanin, Joni Hartikaisen ja Jani Kailan valmentama Sawo Unitedin U14 -joukkue aloitti kauden Peltikii -turnauksessa Kuopiossa ja ensimmäiset AA -sarjapelit pelattiin Rantasalmella jo 23.9. Vastaavasti AAA -joukkue starttasi sarjakautensa syys-lokakuun vaihteessa Varkaudessa. Syyskauden otteluiden jälkeen AA oli sarjassa neljäs ja AAA seitsemäs. U14 -joukkueen 32 pelaajaa tulevat Varkaudesta, Leppävirralta ja Pieksämäeltä.WARKIS WARKAUS RY


Ahlströminkatu 10 LT 26

78250 VARKAUS


warkis.toimisto@gmail.com


Toimisto kiinni toukokuu-syyskuu. Yhteydenotot suoraan seuran toimihenkilöille