Warkis mukana Varkaus-päivillä Warkaus-Salissa lauantaina 10.9 klo 13-16
Julkaistu: 08.09.2022 00.00

Warkis mukana Varkaus-päivillä Warkaus-Salissa lauantaina 10.9 klo 13-16

Warkis juniorit on mukana Varkaus-päivillä lauantaina 10.9 Warkaus-salissa pidettävässä Urheileva Varkaus seminaarissa. Tervetuloa mukaan!

Urheileva Varkaus, liikkuva kaupunki -seminaari
la 10.9. klo 13.00 - 16.00
Warkaus-sali, Kauppatori 6
Vapaa pääsy

Varkauden kaupunki sai kaupunkioikeudet 60 vuotta sitten. Miten urheilu ja liikunta tuottavat kansallisesti ja paikallisesti hyvinvointia kansalaisille ennen ja nyt? Seminaarissa esitellään varkautelaisia menestyneitä urheilijoita sekä keskustellaan Varkauden urheilusta ja liikunnasta tällä hetkellä. Varkautelaiset urheiluseurat esittäytyvät.
Järj. Kirja-Varkaus ry Varkauden kaupungin avustuksella

Tilaisuuden ohjelma:

Tervetuloa: Varkauden Soittokunta toivottaa musisoiden yleisön tervetulleiksi.

13.00 avaus, Kirjallisuusyhdistys Kirja-Varkaus ry:n puheenjohtaja, Marketta Takku

13.05 - 13.20 Varkauden kaupungin tervehdys, kaupunginjohtaja Joonas Hänninen Tervehdyksessään Hänninen katsahtaa siihen, millaisin toimin Varkauden kaupunki edistää ihmisten hyvinvointia sekä millainen asema näillä toimilla on liikunnalla ja urheilulla.

13.20 - 13.40 Urheilu kansakuntaa rakentamassa, emeritusprofessori Seppo Hentilä Urheilulla on ollut merkittävä tehtävä kansakunnan rakennustyössä niin valtakunnallisesti kuin paikallisestikin. Hentilä jäljittää esityksessään, miten urheilun merkitys tässä rakennustyössä ja identiteettien muotoutumisessa on muuttunut.

13.40 - 14.00 Urheileva ja liikkuva Varkaus, emeritusprofessori Hannu Itkonen Varkautelainen urheilu sisältää lukemattomia menestyksen hetkiä. Varkautelaiset ovat olleet myös innokkaita kuntoilijoita. Itkonen valaisee esityksessään paikallisen liikkumiskulttuurin keskeisiä muutoksia sekä merkittäviä toimijoita.

14.00 - 14.15 Varkauden Urheilun ja Liikunnan Kunniagalleria, puheenjohtaja Hannu Kiminkinen Varkauden Urheiluseurat ry on vaalinut perinteitä valitsemalla menestyneitä kunniagalleriaansa menestyneitä urheilijoita ja merkittäviä toimijoita. Kiminkinen katsahtaa puheenvuorossaan, ketkä kunniagalleriaan on valittu ja miten järjestö toimii, seuratoimijoita on muistettu ja miksi?

14.15 - 14.30 kysymyksiä, kommenttia ja keskustelua

14.30 - 15.00 väliaika Tarjoilua ja Soisalo-opiston lasten tanssiryhmä esiintyy. Varkautelaiset liikunta- ja urheiluseurat esittelevät toimintojaan koko iltapäivän ajan erilaisin aineistoin ja materiaalein.

15.00 - 15.05 Uutta liikkumiskulttuuria Skeittaajia liikkeessä -video, kuvaus Timo Heinonen.

15.05 - 15.30 Urheilulegendat -haastattelu Haastateltavina pikaluistelija Paula Irmeli Halonen Warkauden Urheilijat, voimanostaja Tuija Karjalainen Varkauden Tarmo ja pesäpalloilija Paavo Saastamoinen Puurtilan Kisa-Pojat.

15.30 - 15.55 Varkautelainen urheilu ja liikunta -paneeli Paneelissa mukana toimittaja ja seuratoimija Pekka Koponen, Varkauden kaupungin liikuntapalveluiden esimies Marko Kukkonen, Warkauden Lehden urheilutoimittaja Rauno Ylönen, seuratoimija Marko Luostarinen Warkis Varkaus ja jääpalloilija Joni Kauhanen WP 35.

15.55 - 16.00 päätössanat: Kirjallisuusyhdistys Kirja-Varkaus ry:n puheenjohtaja Marketta Takku.

WARKIS WARKAUS RY


Ahlströminkatu 10 LT 26

78250 VARKAUS


warkis.toimisto@gmail.com


Toimisto kiinni toukokuu-syyskuu. Yhteydenotot suoraan seuran toimihenkilöille