Thomas Jansson Warkiksen uusi junioripäällikkö
Warkis Varkaus ryJulkaistu: 02.08.2024 16.00

Thomas Jansson Warkiksen uusi junioripäällikkö

Thomas Jansson aloittaa Warkiksen Junioripäällikkönä 19.8.2024

Warkis Varkaus ry. on valinnut Thomas Janssonin (28-v.) jatkamaan junioripäällikön työtä Mika Immosen jälkeen. Seuralla on alkamassa Opetus- ja Kulttuuriministeriön seuratuen avulla ”Junioritoimintaan uutta virtaa” hankkeen toinen vuosi. Hankkeen tavoitteena on terävöittää niin laadullisesti kuin myös urheilullisesti Warkiksen junioritoimintaa sekä kasvattaa jääkiekon harrastajamäärää Varkaudessa. -Meille tuli keväällä tarve käynnistää junioripäällikön rekrytointi Mika Immosen siirryttyä takaisin metsäteollisuuden palvelukseen. Saimme monta hyvää hakemusta ja hakijoiden joukosta valitsimme Thomasin tehtävään. Useiden keskusteluiden sekä Thomasin tausta jääkiekon parissa, useat opettajan työn sijaisuudet alakouluissa sekä yliopisto-opinnot vakuuttivat meidät. Thomas tulee Varkauteen pääkaupunkiseudulta ja hänen kasvattajaseura on GrIFK Kauniaisista, jossa hän on pelannut sekä toiminut seurassa valmentajana useassa ikäluokassa. Hän on pelannut vaihto-oppilasvuotenaan Yhdysvalloissa sekä aikuisiällä Tanskassa ja Ruotsissa sekä valmentanut ja opiskellut Ruotsissa. Pääapaino meillä junioripäällikölle on pienten toiminnot eli luistelukoulu (lapsi-vanhempi luistelu), leijonakiekkokoulu sekä tulevalle kaudelle perustettava U9 (2015-2016 syntyneet) joukkue. Näiden toimintojen lisäksi vanhempien ikäluokkien valmentajien mentorointi, päiväkoti, esikoulu, alakoulu käynnit kuuluvat Thomasin vastuualueeseen. Myös seuran valmennuslinjauksen jalkauttaminen joukkueisiimme kuuluu junioripäällikölle. Olemme erittäin innostuneita ja iloisia siitä, että pääsemme Thomasin kanssa tekemään Warkiksen toiminnasta entistä laadukkaampaa ja kiinnostavampaa paikkakunnan lapsille ja nuorille, kommentoi seuran puheenjohtaja Marko Luostarinen.

Thomasin ajatukset ja terveiset tulevasta kaudesta Varkaudessa: - Odotan iloista ja vauhdikasta kautta, täynnä uusia haasteita. Tavoitteeni junioripäällikkönä on kehittää päivittäistä toimintaa, toimien tukena sekä pelaajille että valmentajille. Jääkiekko on loistava harrastus, tarjoten liikunnan iloa ja yhteenkuuluvuutta. Aktiivisen yhteistyön kautta lähellä olevien koulujen kanssa, haluan tarjota useammille mahdollisuuden pelata jääkiekkoa ja samalla edistää terveellistä elämäntapaa. Riippumatta tavoitteista tai suorituskyvystä, tarjoaa Warkis erinomaisen paikan kehittyä sekä jääkiekkoilijana että ihmisenä. Odotan innolla aloittamista junioripäällikkönä!

Warkiksen luistelukoulu, leijonakiekkokoulu sekä U9 joukkueen toiminnat alkavat syyskuussa, kun Kämärin harjoitushalliin tulee jää. Elokuussa NPS Areenan jäävuorot on kaikki varattuna vanhemmille ikäluokille ja muille jäähallin käyttäjille. Käyttöaste on lähes 100% elokuussa. – Heti kun saadaan jää harjoitushalliin niin saamme lisää jääaikaa jolloin meidän pienempien toiminnot sekä maalivahtijäät ja kenttäpelaajien taitojäät pyörähtävät käyntiin. Juniorijoukkueita saamme sarjoihin lähes jokaiseen ikäluokkaan yhteistyössä LeKi-75, PiPS ja SuKiKa kanssa. U16 joukkue aloittaa Mestis karsintasarjansa jo syyskuun 7. päivä. Vilkkaan oloinen jääkiekkokausi on alkamassa ja Kämärin NPS Areenan ovet aukeavat maanantaina 5.8. Tervetuloa vanhat ja uudet harrastajat Kämärille jääkiekon pariin, päättää Marko Luostarinen.