​Kiekkojunioreiden syyskaudella hyviä suorituksia niin kaukalossa kuin hallinnossa
Warkis Varkaus ryJulkaistu: 23.12.2023 08.42

​Kiekkojunioreiden syyskaudella hyviä suorituksia niin kaukalossa kuin hallinnossa

Warkiksen seuratoiminnan puolella syyskauden merkittävin saavutus on Olympiakomitean Tähtiseura auditoinnin onnistuminen ja Tähtimerkin saaminen seuralle. Warkis on ensimmäinen varkautelainen urheiluseura, jolle merkki on myönnetty ja lähiseudun ensimmäinen Tähtiseura on ollut jo muutaman vuoden ajan Leppävirran Viri. Pohjois-Savon alueella Warkis on 26. auditoitu seura ja jääkiekossa toinen Juniori-KalPan jälkeen. Lähimmistä jääkiekkoseuroista on auditoitu KalPan lisäksi Mikkelin Jukurit ja Joensuun Jokipojat. Valtakunnallisesti jääkiekkoseuroja on auditoitu 40. Tähtiseura on Olympiakomitean ja lajiliittojen yhteinen laatuauditointi järjestelmä, jossa lajiliiton edustajat tekevät yhteistyössä liikunnan aluejärjestöjen kanssa auditoinnit. Warkiksen auditoinnin suorittivat SJL Kymi-Saimaan aluepäällikkö Kari Schemeikka ja aluvalmentaja Ville Suovalkama sekä Pohjois-Savon Liikunnasta seurakehittäjä Niina Markkanen. – Meille tämä oli iso ponnistus, mutta myös hyvin tärkeää oman toimintamme kehittämisessä. Auditointi prosessissa tutkittiin ensin itse ja sen jälkeen auditoijien toimesta hyvinkin tarkasti meidän toiminnan laatua. Ollaan hyvällä polulla seuran kehittämisessä niin hallinnon kuin myös urheilun puolella. Pyritään toimimaan jatkossakin laadukkaasti jokaisella seuratoiminnan osa-alueella ja parantamisen varaakin löytyy, toteaa puheenjohtaja Marko Luostarinen.

Leijonakiekkokoulussa ja luistelukoulussa hyvää kasvua harrastajamäärissä. Junioripäällikkö Mika Immosen johdolla toiminnat ovat saaneet hyvän vastaanoton syyskaudella ja uudet harrastajat voivat liittyä mukaan, kun joulutauon jälkeen harjoitukset jatkuvat.

Joukkuetoiminnan puolella U18 on ollut kärkipaikalla Suomi-Sarjassa ja etenee vakuuttavasti kohti kevään ratkaisupelejä. U15 mukaan ikäluokan korkeimmalle sarjatasolle, valtakunnalliseen AAA loppusarjaan. Keväällä Kämärillä nähdään uusina tuttavuuksina U15 sarjassa, kun Oulun Kärpät, Jyväskylän JYP, Vaasan Sport ja Seinäjeon S-Kiekko tulevat mittaamaan kovassa vedossa olevan kotijoukkueen iskukyvyn. Sarja pelataan kolmessa yhdeksän joukkueen lohkossa ja lohkojen parhaat pelaavat sarjan voitosta runkosarjan päätteeksi.

U18

U18 porskuttaa Suomi-Sarjan kärjessä!

Warkis Sawo U18 joukkueessa on vuosina 2008-2005 syntyneitä pelaajia Varkaudesta, Leppävirralta, Pieksämäeltä, Suonenjoelta ja Kangasniemeltäkin. Kenttäpelaajaa on 20 ja maalivahteja 2 joka mahdollistaa peliin täydet kolme kentällistä. Joukkueetta valmentaa nuorekas pelitaustaa omaava valmentajatrio vastuuvalmentajana Toni Kinnunen sekä valmentajat Tomi Kainulainen ja Herkko Korhonen, jotka ovat tyytyväisiä syyskauden tavoitteisiin, niin tuloksellisesti kuin pelillisestikin ja erityisen hienoa nähdä miten joukkue on hitsaantunut yhteen. Warkis Sawo U18 pelaa neljän lohkon Suomi-sarjaa lohkossa 3. Sarjassa ei pelata karsintasarjoja, joten lohkoissa pelataan 9 joukkueen kesken 24 peliä kevääseen ja sarjan lohkojen voittajat pelaavat kevään lopputurnauksessa mitaleista. Joulutauolle siirryttäessä joukkue on 14 tappiottoman ottelun jälkeen lohkon kärkipaikalla. Pistepörssissäkin kärki kymmenessä on puolet Warkis Sawo hyökkääjiä, joista korkeimmalla kolmantena on Luukas Rissanen 27 pisteellä ja samoilla pisteillä Joni Jäppinen sekä muut yli 20 pisteen ylittäneet Toni Jäppinen, Paavo Hynninen ja Eemeli Markkanen. Puolustajistamme korkeimmalla 14. sijalla on Tuukka Virtanen 18 pisteellä. Joulutauon treeni- ja lepojakson jälkeen pelit jatkuu Loppiaisen jälkeen ja kevätkaudesta toiveena onkin saada kovia pelejä, vaikka vastustajien taso vaihteleekin ja tavoitteena parantaa edelleen omaa peliämme ja jatkaa aina lopputurnaukseen saakka ja taisteluun siitä kirkkaimmasta mitalista.

Sawo Hockey U15 (2009)

AAA-sarjan joukkue keväällä valtakunnalliseen 27 joukkueen sarjaan!

AAA-sarjassa loppusijoitus syyssarjassa oli kolmas, pelillisesti olisi mahdollisuus ollut saavuttaa jopa vielä tätäkin parempi sarjasijoitus kovassa liigajoukkueiden tähdittämässä sarjassa. Joukkue aloitti sarjan peräti viiden ottelun tappioputkella, mutta päätti sarjan voittamalla seuraavista yhdestätoista ottelusta kymmenen! Joukkueen pistepörssissä kärkikolmikkona häärivät Leevi Remonen, Eetu Kokko ja Kaapo Vepsäläinen. Hyvien pelillisten esitysten ansiosta kevään pelit jatkuvat todella kovassa seurassa, kun vastaan asettuvat Kärpät, JYP, Sport, S-Kiekko, KalPa sekä Jukurit. Kevään sarjan taso tulee olemaan todella kova, joista kovimpana lienee Kärpät Oulusta, joka on koko ikäryhmän TOP3 joukkueita Suomessa. Sarjaan lähdetään haastamaan Suomen kärkipäätä rohkeasti omilla vahvuuksilla.

AA-sarjan joukkue on harjoitellut todella aktiivisesti ja ahkerasti, vaikka se ei sarjassa kerätyssä pistesaldossa näykään. Joukkueen pistepörssin kärkikolmikkona häärivät Aksel Gereli, Eemil Vikla ja Viljo Liukkonen. Kevään osalta lähdetään parantamaan joukkue ja kamppailupelaamista, siihen on selvät edellytykset olemassa. Vastustajat kevätpuolella ovat pääasiassa samoja kuin syyskaudellakin mm. IPK, Jokipojat, Jukurit, joten revansseja on luvassa.

Molempien joukkueiden yhteispelaaminen otti isoja harppauksia syksyn aikana eteenpäin ja tarkoitus on saada kehitettyä kevään aikana viisikoiden toimintaa entistä saumattomammaksi. Tällä hetkellä joukkueessa on 31 kenttäpelaajaa ja 4 maalivahtia. Pelaajat tulevat Leppävirralta, Varkaudesta, Pieksämäeltä ja Suonenjoelta. Vaikka pelaajat tulevatkin useammalta paikkakunnalta, niin joukkuehenki on todella hyvä ja joukkueeseen on helppo liittyä. Joukkueen valmennuksesta vastaavat Mikko Lackman (Warkis), Jani Kaila (Warkis), Joni Hartikainen (Warkis), Anssi Kokko (LeKi-75) ja Toni Rissanen (LeKi-75).

Sawo Hockey U14 (2010)

U14 joukkueen molempien peliryhmien syyskausi ei ollut tuloksellisesti ihan sitä mitä valmennusjohto joukkueilta osasi odottaa.

Myös U14 koostuu lähiseurojen pelaajista ja joukkueessa on yhteensä kolme maalivahtia ja 28 kenttäpelaajaa. Lisäksi SuKiKa pelaa omalla 2+12 kokoonpanolla AA-sarjaa. Suonenjoen pelaajia on peluutettu AAA joukkueessa ja vastaavasti Suonenjoella on käynyt pelaajia hakemassa lisää pelejä.

AAA- sarjan joukkuen sijoitus 10 joukkueen sarjassa oli lopulta kahdeksas kerättyään 9 pistettä 14 ottelussa. Sarjan kärjessä oli Jukurit perässään KalPa ja KooKoo. Joukkueen pistepörssin kärjessä syksyllä olivat hyökkääjistä Arttu Nikulainen 14+6, Ville Sutela 13+7 ja Aapo Skinnari 7+9 sekä puolustajista Elias Luostarinen 4+11.

AA-sarjassa joukkueen sijoitus yhdeksän joukkueen sarjassa kahdeksas kerättyään 7 pistettä 14 ottelussa. Sarjan kärjessä oli Lieksan Hurtat, SuKiKa ja Kiteen Jääsudet. Joukkueen pistepörssin kärjessä Luka Strömberg 8+10, Iivo Kolari 5+11 ja Iikka Henttunen 9+3.

Keväälle selkeät kehityskohteet on saada joukkueen pelisysteemiä ajettua sisään paremmin kaikille pelaajille. – Nyt me hävittiin pelejä molemmissa sarjoissa myös omaa hölmöyttämme, kun pelaajien sitoutuminen pelisysteemiin ei pysynyt riittävällä tasolla läpi otteluiden. Toki on myönnettävä, että molemmissa sarjoissa kärkijoukkueet ovat tällä hetkellä meitä edellä. Taitotasollisesti ollaan otettu isoja harppauksia vaikkei pelien tulokset sitä vielä syksyllä osoittaneet. Jatketaan ahkeraa harjoittelua joulutauon jälkeen, kommentoivat joukkueen valmennuksesta vastaavat Mikko Skinnari, Marko Luostarinen, Jussi Männikkö ja Toni Säämänen.

Sawo Hockey U13 (2011)

AA joukkueella hieno syyskausi, AAA joukkueella hyvää kehitystä kohti sarjan loppua.

U13 yhteisjoukkueessa on tällä kaudella yhteensä 25 pelaajaa, 14 PiPS, 7 Warkis, 3 LeKi-75 ja 1 SuKiKasta pelaten alueellisia AAA ja AA sarjoja.

AAA-sarjassa tavoitteet syyskauteen oli lähteä haastamaan kovia Liiga- ja Mestis-sarjoissa pelaavien kaupunkien juniorijoukkueita, kuten KalPaa, Jukureita ja Jokipoikia. Pisteille pääsyä joukkue joutui syyskauden viimeisille peleille. Sarjan alusta asti pelit olivat tasaisia ja pisteitä oli tarjolla useassa syyskauden 14 ottelussa. Peli parantui jatkuvasti ja syyskauden toiseksi viimeisessä pelissä Kookoo kukistui numeroin 6-5 ja vielä viimeisessä ottelussa Jukureita vastaan tasapeli 2-2. Syyskauden osalta sijoitus sarjataulukossa kymmenes yhdestätoista joukkueesta. Kevätkauden tavoitteena on saada parantunut pelivire ja peli-ilo säilymään ja niiden kautta haetaan parempaa tulosta.

Sawo Hockey U13 AAA-joukkueen hyökkääjien pistekärki: Niklas Strömberg 20+7 (PiPS) ja puolustajien pistekärki: Oliver-Eemeli Andersson 2+3 (Warkis)

AA-sarjassa sijoitus toinen syyskauden 13 ottelun päätteeksi. Kolmen kärjen ollessa 1. IPK (26 pistettä), 2. Sawo Hockey (19 pistettä) ja 3. Kalpa P (14 pistettä). Joukkueen pelit lähtivät hyvin liikkeelle heti syyskauden ensimmäisestä pelistä alkaen. Tulosta valmennus osasi odottaakin, mutta pelaajat pääsivät yllättämään valmentajat positiivisesti. Joukkueella on ollut hyvä henki ja halu voittaa otteluita. Kevään tavoitteet ovat selkeät: Jatketaan samalla ilolla, mutta jaksetaan tehdä töitä sen säilymisen eteen.

Sawo Hockey U13 AA-joukkueen hyökkääjien pistekärki: Paavo Antikainen 25+2 (Warkis) ja puolustajien pistekärki: Fikret Turunc 4+5 (SuKiKa) & Atte-Oskar Keinänen 3+6 (LeKi-75)

U13 ikäluokan vastuuvalmentajina toimivat Teemu Rossi (PiPS), Mika Julkunen (Warkis) ja Olli Kervinen (LeKi-75)

Sawo Hockey U12 (2012)

U12-joukkue (2012-syntyneet) uudistui tälle kaudelle ja hynttyyt lyötiin yhteen Leppävirran ja Pieksämäen pelaajien kanssa ja muodostui Sawo Hockey U12.

Joukkueessa pelaa noin 30 pelaajaa. Yhteisjoukkueen avulla sarjaan saatiin kaksi peliryhmää. Syyskaudella sarjassa on pelattu sekä pienkenttä, että normaalin kentän pelejä. Pienkenttäpeleistä joukkue napsi muutaman voiton ja pelasi tasaisia vääntöjä. Isolla kentällä peli on takerrellut ja vastustajat ovat olleet hieman edellä. Yhteispelin ja pelitaitojen kehittämiseksi U12 onkin pelannut myös useita harjoituspelejä sarjan ulkopuolella alueen joukkueita vastaan. Kevätkaudelle joukkue jatkaa hyvällä asenteella ja pyrkii kiristämään vielä otetta peleissä. Joukkueen vastuuvalmentajina toimivat Timo Kovanen (LeKi-75), Ville Leppänen (PiPS), Jan Elfvengren (Warkis) ja Joonas Pyymäki (Warkis)

Warkis U10 (2013-2014)

Seuran nuorin sarjoissa pelaava joukkue U10 vastuuvalmentaja Tommi Kärkkäisen luotsaamana on pelannut neljä Leijonaliiga turnausta ja kaiken kaikkiaan turnauspäiviä kauden mittaan tulee kymmenen. U10 ikäluokka pelaa sarjapelit 3vs3 tai 4vs4 kentällisin. Joukkueen arkiharjoittelu koostuu jääkiekon lajitaitoihin sekä ryhmässä toimimiseen liittyvistä harjoitteista. Joukkueessa on mukana reilut 20 pelaajaa ja Kärkkäistä avustavat valmentamisessa Jarmo Huovinen, Pekka Hiltunen, Jari Välimaa ja Elmeri Jyrkkänen.

Luistelukoulu ja Leijonakiekkokoulu

Junioripäällikkö Mika Immonen ja hänen apunaan leijonakiekkokoulu (5-8-vuotiaat) ryhmää ohjaavat Rita Räisänen ja Ville Lankinen ovat saaneet toiminnot hyvin liikkeelle. Harrastajien määrä on kasvanut huomattavasti edellisiin kausiin verrattuna. Leijonakiekkokoululaiset ovat käyneet jo pari kertaa pelaamassa lähiseuroja vastaan pelitällejä ja jatkoa on tulossa myös kevätkaudelle. Luistelukoulussa Immosen apuna on ollut toinen pitkän linjan varkautelainen jääkiekkovalmentaja Marko Jyrkkänen. Myös luistelukoulussa on ollut kasvua harrastajamäärissä. Yhteensä ryhmissä on käynyt kokeilemassa jääliikunta harrastusta jo lähemmäs 60 lasta. Toiminnot jatkuvat tammikuussa ja mukaan voi tulla kesken kauden.

Warkis maalivahtien valmennus Jari Puotilan ja hänen tiiminsä harteilla. Junioripäällikkö Mika Immonen vetää kenttäpelaajille omat taitojäät

Warkiksessa on pidetty jo pitkään maalivahdeille omat erikoisjäät. Kauden 2022 alusta maalivahtien valmennuksesta on vastannut Jari Puotila, Heikki Kolari ja Timo Virtanen. Kerran viikossa pidettävillä jäillä on ollut mukana U10-U18 maalivahdit. Tavoitteena ja siten toiminnan keskiössä on saada kaikille seuran maalivahdeille hyvä ja varma liikkuminen, hyvät perustorjunnat sekä ymmärrys miten maalivahti sijoittuu ennen laukausta. Toiminta on saanut hyvän vastaanoton ja harjoituksissa onkin ollut mukana noin 8-10 maalivahtia.

Tälle kaudelle otettiin mukaan myös kenttäpelaajille omat taitojäät, joissa U12-U13 ovat omana ryhmänään kuten myös U14-U15. Molemmille ryhmille on kerran viikossa oma vuoro, joissa painopiste on jääkiekon lajitaitojen eli luistelun, syöttämisen ja laukaisun kehittämisessä. Seuran junioripäällikkö vastaa kenttäpelaajien taitojäistä.

Molemmat taitojää toiminnot tukevat hyvin joukkueiden toimintaa ja laajentavat seuran palvelutarjontaa harrastajilleen.

Junioreiden sarjakaudet jatkuvat tammikuun puolessa välissä ja jatkuu aina maaliskuun loppuun saakka. U13-U18 ikäluokkien mahdolliset jatko-ottelut pelataan huhtikuussa.

Tervetuloa seuraamaan junioreiden kotiotteluita Kämärille, Leppävirralle ja Pieksämäelle.

WARKIS WARKAUS RY


Ahlströminkatu 10 LT 26

78250 VARKAUS


warkis.toimisto@gmail.com

Puh. 044 363 2103


Toimisto kiinni toukokuu-syyskuu. Yhteydenotot sähköpostilla