Warkiksen toiminta

Warkiksen toiminnan merkitys

Warkis on mahdollistanut ja kehittänyt Varkautelaista jääkiekkoa jo vuodesta 1991.

Seuran toiminta on alusta saakka nojannut kehittämään määrätietoisesti lasten ja nuorten pelillisen osaamisen ja menestymisen lisäksi myös arvoja, joista nämä sadat tytöt sekä pojat voivat ammentaa oppeja niin tiimityötaitojen, terveellisten elämäntapojen kuin sosiaalisen kanssakäymisenkin osalta myös aikuisiän toimintaansa.

Lasten ja nuorten liikuttaja - aikuisten innostaja

Warkiksen kiekkoperhe koostuu sadoista juniori- ja aikuispelaajista.

Toiminnassa mukana elävät vanhemmat, tukijat, yhteistyökumppanit sekä muut sidosryhmät koostavat toiminnan säteilemään liikunnallista iloa tuhansille ihmisille - niin Varkaudessa kuin koko Pohjois- ja Etelä-Savonkin alueella.

Warkiksen toiminta on laajaa myös aikuisliikkujien osalta esimerkiksi järjestettävän pipolätkä- sekä harrastekiekkoilun osalta. Warkis pyrkii toiminnallaan tarjoamaan elämyksiä ja liikunnan iloa koko perheelle - iästä riippumatta.

Warkiksen toiminnan painopisteet

Warkis luo jatkuvuutta ja kehitystä Varkauden ja lähialueiden jääkiekon harrastamisen osalta Suomen Jääkiekkoliiton strategiaa tiiviisti mukaillen. Strategiassa nojataan lasten ja nuorten hauskaan ja innostavaan tapaan kehittää pelillistä osaamista, lajiharjoittelua, luistelutaitoja sekä monimuotoisen liikunnallisen ja terveiden elintapojen mukanaan tuomia hyötyjä.

Warkis Edustusjoukkue edustaa seuran toiminnassa määrätietoisen pelaamisen, markkinoinnillisen sekä tavoitteellisen toimintansa osalta kilpailullista menestystä, jonka päämääränä on sarjatason nousu Suomisarjaan. Edustusjoukkueen toiminta kuvastaa kirkkaimmin alueellisen jääkiekon tasoa, joka luo intohimoisen suhteen katsojien osalta sekä innostaa junioreita antamaan kaikensa kehittymiseksi pelaajapolulla kohti paikallista jääkiekon huipputasoa.

Toimintaa yli kuntarajojen

Warkis Varkaus ry kuuluu Juniori-Jukurit ry "sateenvarjoon", jossa seurayhteistyötä kehitetään yli kuntarajojen. Mukana toiminnassa on Warkiksen lisäksi Savonlinnan Pallokerho (SaPKo), Pieksämäen Pallo-Sepot (PiPS), Kangasniemen Pallo-51 (KaPa-51). Lisäksi merkittävinä yhteistyöseuroina eri ikäluokkien toiminnassa on Leppävirran Kiekko-75 (LeKi-75) ja Suonenjoen Kiekko-Karhut (SuKiKa)

Warkis ja PiPS saivat 2022 Kymi-Saimaan alueen seurayhteistyöpalkinnon.